Guide til billån

Hvis vi skal være helt ærlige så er det vel ingenting som slår følelsen av å sette seg inn i en splitter ny bil, som er din naturligvis, og suse avgårde etter veien? Nei, det er vel i grunn ingenting som kan overgå den lykkefølelsen man opplever da, og her til lands blir ikke bilene gamle – for å si det slik.

Kjøp av ny bil

Det er bestandig en god følelse å kjøpe en ny bil!

Vi er glade i nye biler og vi bytter dem ut forholdsvis ofte, til tross for at prisene er svært høye sammenlignet med andre land. Vi er derfor til stadighet på jakt etter det aller beste billånet som er å oppdrive, og her har vi alle våre forskjellige strategier. Noen sverger til å holde seg til den banken de allerede er kunde i, mens andre er langt i fra så lojale og hele tiden er ute etter å spare så mye penger som mulig og å gjøre drømmeinvesteringen så billig som de bare kan.

Jakten på det billige lånet

Som vi nevnte til slutt i avsnittet over så er det mange som dropper lojaliteten til sin egen bank som de bruker i hverdagen i jakten på å finne seg et så billig billån som mulig. Dette har vi naturligvis full forståelse for, men det er dessverre ikke alle som orker å gjøre denne jobben. For det er jo ingen tvil: det kan være en stor jobb å ringe bank etter bank på jakt etter et lån, og hvis man i tillegg er usikre på hvordan man skal gå frem så er det jo ingen tvil om at dette kan være en utfordring som mange rett og slett ikke orker å ta fatt på.

Billig billån

Jakten på det billige lånet!

I linken ovenfor har man en tjeneste som hjelper deg som billån-søker med nettopp denne prosessen, og dette kan være til nytte for svært mange. Fremgangsmåten som brukes her er veldig enkel og den sørger for at du kun fyller ut én eneste søknad og allikevel får maks effekt ved at tjenesten videresender denne søknaden til alle de bankene den samarbeider med. Dette gjør at du får maks effekt av svært lite arbeid, og rett og slett bare kan la noen andre profesjonelle mennesker gjøre jobben for deg.

Det er heller ikke noen binding knyttet til å bruke tjenesten og den er naturligvis helt gratis. Slike lånemeglere finnes det flere av, men denne er i særklasse den aller beste på markedet i dag. Det beste med hele opplegget er imidlertid tidsbruken, og her vil du bli gledelig overrasket. Som regel vil du ha fått svar på din søknad i løpet av 24 timer, og kanskje på dagen hvis du har vært tidlig i sving! Du kan jo bare tenke deg tidsbruken om du skulle ha gjort tilsvarende selv! Det ville gått med mye tid og arbeid, og det er ikke engang sikkert at du hadde fått positivt svar. Dét er det ikke sikkert at du får ved å bruke denne tjenesten, men da har du i det minste ikke brukt timesvis og dagevis av din egen dyrebare tid.

Setter bankene opp mot hverandre

Trikset er som sagt at den ene søknaden din sendes ut til en rekke banker før megleren deretter venter på tilbakemelding fra de respektive bankene. Når alle tilbudene ligger på bordet vil megleren deretter kontakte deg og forespeile deg det aller beste tilbudet, og du har da muligheten til å takke ja eller nei. Dette er en enkel og samtidig genial måte å gjøre det på og sørger for at bankene rett og slett er nødt til å konkurrere med hverandre. For når alt kommer til alt: hvem vil ikke ha en lånekunde?

En ting må imidlertid være klart: du er som sagt på ingen måte sikret å få et lån, og alle bankene vil selvsagt vurdere din økonomiske situasjon og samtidig komme med en vurdering om de tror du er kapabel til å håndtere de ekstra utgiftene som et billån unektelig vil gi. Husk på at du også har et selvstendig ansvar overfor din egen økonomi og at du ikke må søke om lån hvis dette vil sette økonomien din i fare eller at du får det unødvendig trangt. Man skal tross alt leve og når alt kommer til alt så er det bare en bil det er snakk om!

Nytt vs. gammelt

Når du skal investere i en ny bil så må du jo vurdere om du skal ha en splitter ny bil eller om du skal gå for en som er noen år eldre. Man vet jo av skriverier i avisene at det verditapet på en bil er stort i løpet av de første tre-fire årene og at mange derfor anbefales å gå for en litt eldre bil – rent økonomisk. Nå er det jo slik at ny bil er ny bil og derfor overser mange dette og velger å gå for en helt fersk bil ut av fabrikken. Dette koster jo naturligvis betydelig mer, så det må man nesten bare vurdere om man har økonomi til å ta.

Noe annet som må tas med i vurderingen er jo selvsagt at nye biler er mer trafikksikre enn litt eldre biler, og de er betydelig mer tryggere enn biler som kanskje er 10-15 år gamle. Det var utført en kræsj-test mellom to forskjellige, hvor den ene var en 20 år eldre variant som ble kræsjet inn i en helt ny. Forskjellen var svimlende og det var skremmende å se hvor mye mer inntakt den nye bilen var enn den gamle. Testen kan du se her.

Leasing er et alternativ

Hvis man ønsker seg en helt ny bil har man også muligheten til å lease den. Dette er en leie av bilen hvor du må betale inn et kontantbeløp samt en månedelig leie av bilen. Når denne avtalen går ut etter for eksempel tre eller fem år får du levert inn bilen. Dette er en ordning for deg som kjører mye og som bytter ut bil ofte eller som ikke har kapital til å kjøpe en ny.

Fordelene med leasing er disse:

* Du får en ny og sikker bil
* Stor forutsigbarhet over månedlige kostnader
* Slipper å ta opp lån for å kjøpe bil.
* Slipper å binde opp kapital.

Her ser du en video som omhandler leasing:

admin

View more posts from this author