Refinansiering av gjeld

Det er mange ting man kan gjøre for å lette økonomien og en av de mest vanlige er refinansiering av gjeld. Dette er en anerkjent og meget effektiv metode for å gjøre hverdagen enklere og det er flere måter man kan gjøre dette på.

Når man skal refinansiere er det flere måter å gjøre dette på, men det viktigste er at man faktisk får det gjort når situasjonen krever det. Dette kan være hvis man merker at presset på økonomien hver måned blir for stort, hvis man har kostbar forbruksgjeld eller når man for eksempel ønsker å pusse opp boligen sin. Som vi sa er dette en en effektiv måte å bedre økonomien på, og samtidig en fantastisk måte å frigjøre kapital på. Vi skal skrive litt generelt om hva refinansiering av gjeld dreier seg om, for det er oftest her man kan ha mest å hente og faktisk berge økonomien sin.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Kredittkortgjeld ute av kontroll

Å ha en gjeld som er ute av kontroll er ingen god følelse, noe som utvilsomt kan bekreftes av de som har opplevd nettopp dette. Den verste gjelden å miste kontrollen over er kredittgjeld og forbrukslånsgjeld, og årsaken til det er enkel: den er meget kostbar på grunn av sine høye renter. Nå sier vi ikke at det er noe galt med verken forbrukslån eller kredittkort, men mister man kontrollen over denne gjelden kan situasjonen fort bli svært alvorlig. Begge disse lånene kan være nyttig til sitt bruk, men som sagt kreves det at eieren av lånene klarer å håndtere dem, og det er i de situasjonene hvor dette ikke er tilfellet at varsellampene må skrus på.

Når man skal refinansiere en kostbar gjeld så kan jo dette naturligvis gjøres på flere måter. En måte er å bake gjelden inn i boliglånet ditt, hvis du har et slikt da, og da må du enkelt og greit kontakte banken og be om hjelp. Det kan da være at du blir nødt til å få en ny takst på huset ditt for å frigjøre midler. Dette foregår relativt kjapt og bør være på plass i løpet av et par uker, alt etter hvor kjapt du får tak i takstmann. Det er da bare å levere inn taksen til banken din og du vil raskt få den assistansen du har behov for der. Man kan jo si litt av hvert om å bake et dyrt lån inn i boliglånet, men hvis dette er noe som kan avhjelpe den dagligdagse finansielle situasjonen kan det fort være verdt det. Det kommer naturligvis an på hvor stor gjelden er, men jo større den er jo gunstigere vil det være. Husk at du får et helt annet rentenivå, og at du heller kan forsøke å betale litt ekstra på refinansieringslånet for å bli kvitt det raskere.

Refinansiering av gjeld

Forbrukslån til refinansiering

Et forbrukslån kan faktisk også benyttes til refinansiering i visse tilfeller, og det vil kanskje være spesielt aktuelt i de tilfellene hvor du ikke har muligheten til å bake kredittkortgjelden inn i boligen. Har du for eksempel flere kostbare kredittkort du betaler på vil det uten tvil lønne seg å søke om et forbrukslån for å betale ned disse kortene. Rentene er tross alt lavere på kredittkortene og du vil i tillegg få en fastlagt nedbetalingsplan. Faren med kredittkort er at man bare får et minimumsbeløp å betale og at men derfor ‘aldri’ helt blir ferdig med en slik gjeld.

Forbrukslånet vil være betydelig dyrere å benytte seg av boliglånet, men her må man vurdere hvilke muligheter man faktisk har. Som sagt: det vil være bedre å betale på et forbrukslån enn på flere kostbare kredittkort.

Man kan naturligvis også havne i den situasjonen hvor man har tatt altfor mange og for høye forbrukslån og da kan man virkelig havne i klisteret. Da er det om å gjøre å søke hjelp i banken så fort som overhodet mulig for å høre om det er noe de kan bistå med – og da type refinansiering og innbaking i boliglånet. Man kan høre om å forlenge nedbetalingen på boliglånet og bake inn forbrukslånet, eller man kan ta ny takst og se om man får frigjort kapital. Her er det viktig å handle raskt for å få fjernet disse lånene, og deretter ikke nærme seg et forbrukslån igjen. Det gjelder å være våken og realistisk over egne evner og heller sette tæring etter næring.

Vær våken – finn hjelp!

Som du ser så er det viktig at man er årvåken når det gjelder egen økonomi, og hvis du føler at du begynner å miste kontrollen over pengene og gjelden din er det ekstremt viktig at du gjør de riktige grepene – og det fortere enn svint. Venter du for lenge kan du fort havne i et inkasso-kaos og det vil økonomien din absolutt ikke ha godt av. Betalingsanmerkninger og slike ting vil kunne forverre situasjonen din betraktelig så her er det om å gjøre å frigjøre de nødvendige pengene for å kvitte deg med den ukontrollerbare gjelden.

Refinansiering

Husk som sagt på at banken din bestandig er der for deg og vil forsøke å hjelpe deg så langt det lar seg gjøre. Når man er kunde i en bank får man oppnevnt en kundekontakt som man skal forholde seg til når det er noe. Det kan være greit å ha en e-postadresse på plass og eventuelt et telefonnummer hvis det skulle være noe. Enkelte banker inviterer også sine kunder på jevnlig basis til en gjennomgang av økonomien, og dette kan det være kjekt å melde seg opp på. Her kan man få en god del nyttige tips og råd som man kan dra nytte av. Det gjelder som sagt å benytte seg av de mulighetene som dukker opp, og det kan faktisk være greit å få lære seg en ting eller to hvis man ikke er så kunnskapsrik når det gjelder personlig økonomi.

Utover dette har man jo alltids Google eller Wikipedia å ty til og også der kan man finne mange gode ressurser på nett, så det er enkelt og greit bare å benytte seg av oppfinnsomheten. Informasjon finnes i mange kanaler og det gjelder å finne kunnskapen der hvor man kan finne den!

Del gjerne artikkelen vår hvis du synes den var nyttig – det er viktig å spre informasjon hvis man finner noe man liker!