Slik gjør du sparing enkelt!

Sparing er noe det skrives opp og i mente om på mange sider gjennom hele året, og det forklares like ivrig om hvor viktig det og hvor lett det er. Men er det egentlig så lett?

Svaret på dette spørsmål er egentlig enkelt, men samtidig vanskelig – for husk på at vi har med den menneskelige hjerne å gjøre!

Hvordan spare?

Det er så enkelt så enkelt, men samtidig så vanskelig! Det er jo tross alt bare å sette penger til side, men hvorfor er det så vrient å faktisk gjøre det? Det finnes vel ikke noe klart svar på det, men vi har en liten teori som vi har lyst til å lufte. Sparing er enkelt når man tjener godt og har penger til overs, og tilsvarende vanskelig når man har en økonomi som er trang. Så enkelt tror vi faktisk at det kan være.

Når man skal spare penger og sette til side når man ikke har så mye til overs hver måned, må man finne en annen måte å gjøre det på. Kanskje kan man kutte utgiftene på forskjellige ting i husholdningen? Har man noen abonnementer man klarer seg uten? Noen blader, tv-abonnementer, streaming-kanaler eller lignende? Bruker man for mye penger på mat? Røyker eller snuser man? Totalt sett kan dette gi et pent kutt i utgifter pr. måned, og kan være en aktuell løsning.

En annen måte å gjøre det på kan rett og slett være å øke inntektene? Er det rom i tidsplanen for en liten ekstrajobb? Kan dette være en løsning som er aktuell?

Uansett hvordan man gjør det så er det én ting som må være på plass: et autotrekk på dagen når man får lønn! Dette er den eneste måten å gjøre det på, og da gjerne overføre pengene til en konto som ikke er så lett tilgjengelig. Det trenger ikke være de helt store beløpene i starten hvis man ikke har råd til det, men det som er viktig er at man tross alt sparer. Pengene vil vokse på sparekontoen din for hver måned og en ting er sikkert: alle monner drar!

Når man får råd til det kan man øke trekkene gradvis og plutselig har man en fin buffer som man kan ty til hvis man får uforutsette regninger.

admin

View more posts from this author