Slik prøver du cfd handel

Drømmer du om å tjene raske penger og helst så mye som mulig? Det er faktisk mulig men krever at du har tungen i munnen! Det vi snakker om kalles for cfd handel og er noe som er i stadig vekst i Norge, og som flere og flere får opp øynene sine for!

CFD handel på nett er utrolig spennende og har mange fordeler.

Cfd handel er ikke nødvendigvis noe mange har hørt om tidligere, men vi skal i denne artikkelen gi deg en kjapp innføring. Før vi kommer så langt, kan vi imidlertid henvise deg til nettstedet cfd-handel.no som driver nettopp med dette: opplysning og tips i forhold til cfd handel.

Nok om det: videre i denne omtalen skal vi gi deg noen fordeler om det å drive med cfd handel, og dem er det faktisk mange av. Først skal vi bare komme med en kort beskrivelse av hva denne formen for trading er. Kort og godt handler det om at du ikke fysisk kjøper aksjer, råvarer eller valuta etc, men disse fungerer som underliggende instrumenter, som det kalles. Det betyr at du skal spekulere i hvordan de vil utvikle seg videre i markedet, og igjen kan du derfor profitere på både oppgang og nedgang til f.eks. en aksje. Dette gjør hele opplegget veldig spennende og er noe som mange er veldig interessert i.

Billig

Hvis du ønsker å kjøpe aksjer på børsen i USA kan du regne med at pengene for vil begynne å suse ut av kontoen din. Der er det både krav til størrelse på orderer samt at det er en kurtasje som er uavhengig størrelsen på din handel. Når det gjelder cfd handel finnes det som regel ingen slike krav eller kurtasjer, men du betaler en såkalt spread – og dette er forskjellen i kursen mellom kjøp og salg. For en trader uten de helt store midlene tilgjengelig vil denne formen for handel bli mer effektiv i forhold til kostnader, og du slipper dermed unna mange særavgifter ved børshandel i utlandet.

Å kunne tjene på nedgang i markedet

Det som er så spesielt med cfd handel er altså at man har mulighet til å tjene på nedgang i markedet, og du kan være sikker på at det er mange som har skodd seg på oljeprisens fall de siste årene, samt kanskje på den store Volkswagen-skandalen som sende aksjene til bunns.

Denne formen for trading kalles for shorting og det gjør du enkelt og greit hvis du tror at en aksje vil falle i verdi. Hvis markedet er i fall vil slike handler også kunne beskytte den øvrige porteføljen din.

Handel på marginer

Som regel når man handler med cfd’er hos en nettmegler vil denne ofte tilby marginhandel. Enkelt forklart betyr det at du ikke trenger å gå inn med hele egenkapitalen din, men kun med en prosentandel av den – og denne andelen kalles for marginen.

Dette kravet til margen ligger ofte på rundt 10% i aksjehandel og på rundt 1% når det gjelder handel med valuta. En aksjehandel verdt 100.000 kroner hvor marginkravet er på 10% betyr at egenkapitalen må være på 10.000 kroner får en opprettholde denne eksponeringen.

Fleksibelt

CFD handel kan som du skjønner gjøre deg som trader mer fleksibel, og dette fordi du blant annet kan gire og gå short. Giring dreier seg om det vi forklarte ovenfor som kalles marginhandel. Husk at en tradisjonell aksjehandel hvor du ønsker å investere 150.000 kroner krever 150.000 kroner, mens en tilsvarende handel med cfd’er vil føre til at du må legge 15.000 kroner på bordet – samtidig som verdien på handelen er like stor. Du kan altså få det samme beløpet i avkastning hvis du velger cfd som verktøy som om du investerte tradisjonelt.

Mange valg tilgjengelig

Vi sier det igjen: ettersom du kun trader i et underliggende instrument, altså at du ikke eier aksjen fysisk, så vil dette gi deg tilgang til langt flere markedet. Når man tidligere ønsket å handle olje så måtte man ha spesielle kontoer for dette. Dette innebar kostnader til både data, kurtasje og andre avgifter. Med denne tradingformen vil du på en lett måte få tilganger til forskjellige markeder som det vanligvis vil være vanskelig å komme seg inn på. Du kan til og med trade med gull, kakao og kaffe!

Det er mange ting som det er spennende å trade med men det er lite som slår valutahandel! Her er det store svingninger på daglig basis og man vil derfor få utfordret seg skikkelig i et meget spenstig marked.

Du husker kanskje fra den første Wall Street-filmen hvor Michael Douglas i hovedrollen som Gordon Gekko klart og tydelig uttalt følgende: ‘Money never sleeps’? Dette er så sant som det kan bli sagt og døgnet gjennom fra mandag til fredag er det alltid et marked i verden som er åpen, og fra du har lagt deg om kvelden til du har stått opp kan det har skjedd store omveltninger!

admin

View more posts from this author